Uw pand verduurzamen en besparen op energiekosten
De energierekening is in sommige gevallen wel ver-5-voudigd. U heeft energielabel C misschien net gehaald maar u beseft zich dat u er nog niet bent. Sommige medewerkers klagen dat ze om drie uur in slaap vallen, is er wel voldoende frisse lucht. Een HR ketel heeft een rendement van 97-130% een warmtepomp een rendement van 600% hmm… 5 keer zo hoog dus. Als de luchtbehandeling dan ook nog geïntegreerd wordt met de warmteterugwinning sla je wel een heleboel vliegen in een klap.
Wanneer u dit leest dan kan u vast één of meerdere van de onderstaande vragen met ja beantwoorden:
- Wilt u geld besparen op de energie rekening?
- Wilt u van het gas af?
- Laat de ventilatie te wensen over?
- Wilt u uw pand verduurzamen en renoveren?
Waarmee te beginnen?
We begrijpen dat dit soort beslissing nemen lastig is. U wil niet over een nacht ijs gaan en ook geen beslissing nemen in de waan van de dag. Met een gebouwanalyse krijgt u een goed inzicht wanneer dit voor jullie pand(en) het beste moment is om de stap te maken.
Een voorbeeld, de Bleek 7 in Woerden.
Het pand is gebouwd in de jaren 80 en had een hoog energieverbruik, het binnenklimaat was slecht en de uitstraling gedateerd. Het pand stond om die reden voor 80% leeg. Met de vraag: “hoe krijgen we het gebouw weer up-to-date?”, (op het gebied van energie, uitstraling en comfort) is Officiency gestart met een gebouw analyse. met de uitkomsten van de analyse zijn we aan de slag gegaan, en hebben met behoud van materialen een flinke renovatie doorgevoerd. 3 maanden na de renovatie was de bezettingsgraad >100%.
Laat uw gebouw evalueren voor maximaal effect.
Wij evalueren aan de hand van de gebouwscan. Hiermee brengen we allereerst in beeld wat het huidige energieverbruik van het pand is en hoe u hierop kunt besparen. Er worden diverse scenario’s uitgewerkt om te komen tot een lager energieverbruik met daarbij behorende kosten en subsidiemogelijkheden.
Daarnaast wordt doorgerekend hoe u het comfort van uw kantoor kunt verbeteren, belangrijkste onderdelen zijn daarin ventilatie, verwarming en koeling. Voorafgaand aan deze berekeningen meten door middel van sensoren de temperatuur en luchtkwaliteit.