Fruitweg 268 Den Haag

Startpunt plan verduurzaming & revitalisatie

Opdrachtgever:                Dhr. van Steenbergen

Bruto vloeroppervlak:   10.210 m2

Huidige energielabel:    >G

Label na maatregelen:  C of A

 

Energiescan label C of label A

Officiency heeft een full-scan uitgevoerd met als doel:

  • de verhuurbaarheid van het pand
  • en verduurzaming naar label C of label A

Om de verschillende energielabels te bereiken is gekeken naar zonnepanelen, warmtekoude opslag & gevel- en dakisolatie. Om de verhuurbaarheid van het gehele pand te realiseren zal een upgrade moeten plaatsvinden van beide entrees. Tevens zijn er inrichtingspakketten voorgesteld om de verdiepingen een betere “look and feel” te geven. Belangrijk aandachtspunt voor de volledige verhuurbaarheid is het realiseren van voldoende parkeerplekken.

 

Oude Molen te Amstelveen

Verlagen energieverbruik in monumentale gebouwen Amstelveen

Opdrachtgever:                Dunavast

Bruto vloeroppervlak:   3.751 m2

Huidige energielabel:    G

Label na maatregelen:  C

Energiescan label C of label A

De monumentale gebouwen op de Oude Molen te Amstelveen hebben een goede uitstraling. Het energieverbruik is echter hoog. De volgende maatregelen zorgen ervoor dat het energieverbruik in de panden zal dalen en wat ook zorgt voor een beter energielabel C: verbetering van de isolatie van het dak en glas, zonnepanelen op een plat dak, Led verlichting en een WKO-systeem. Om het comfort in de zomer te verhogen is extra koeling noodzakelijk.

Kantoor Vlietjonge Staalhandel te Nieuwegein

Pand in Nieuwegein naar zuiniger energielabel

Opdrachtgever:               Vlietjonge Staalhandel

Bruto vloeroppervlak:   1.523 m2

Huidige energielabel:    G

Label na maatregelen:  A

Energiescan label C of label A

Officiency heeft een quickscan uitgevoerd om na te gaan met welke maatregelen kan worden gezorgd dat het energielabel van het pand kan verbeterd tot C of A. Belangrijk uitgangspunt is dat ook de gevel aan het einde van de technische levensduur is gekomen. Het uiteindelijk advies om te komen tot label C is het vervangen van de dakisolatie en het toepassen van zonnepanelen. Om te komen tot label A is om de isolatiewaarde van het pand verder te verhogen door de gevel te vervangen.

De Drommedaris te Utrecht

Levensvatbaar kantoorpand De Drommedaris te Utrecht

Opdrachtgever:                GREEN Real Estate

Bruto vloeroppervlak:   4.263 m2

Huidige energielabel:    F

Label na maatregelen:  A

Energiescan label C of label A

Officiency heeft een onderzoek gedaan om antwoord te krijgen op de vraag: op welke wijze en met welk concept is De Drommedaris op de middellange termijn (5-10 jaar) levensvatbaar middels een gezonde exploitatie versus investering? Dit zou kunnen door als functie kantoren te behouden in een mix van een ‘drive-in-kantoor’ met vergaderfaciliteiten en (kleine) werkruimtes en een ‘multi-tenant’ kantoor. Daarbij moet stevig worden ingezet op de zichtbaarheid en uitstraling van het pand. Om dat te bereiken, is een totaalrenovatie nodig van gevel, installaties en afbouwpakket.

Dr. Poelsstraat 63 te Oldenzaal

Quickscan voor pandaankoop in Oldenzaal

Aan de Dr. Poelsstrastraat 63 in Oldenzaal hebben we een quickscan uitgevoerd voordat de nieuwe eigenaar het pand aankocht.

Energiescan label C of label A

Opdrachtgever:                Dermatwente

Bruto vloeroppervlak:   1.585 m2

Huidige energielabel:    E

Label na maatregelen:  C

Voor dit project is een onderzoek gedaan naar de onderhoudsstaat van het pand en welke investeringen na aankoop nodig zijn om het pand helemaal up-to-date te maken. Het gaat dan om het wegwerken van achterstallig onderhoud en koeling. Om te komen tot energielabel C is het noodzakelijk de dakkappen te isoleren en LED-verlichting toe te passen. Om te komen tot energielabel A is het noodzakelijk om balansventilatie toe te passen.

Wipmolenlaan te Woerden

Quickscan in Woerden

Aan de Wipmolenlaan 1 te Woerden hebben we een quickscan uitgevoerd en de ontwerpstukken voorbereid.

Energiescan label C of label A

Bruto vloeroppervlak:   982 m2

Huidige energielabel:    B

Label na maatregelen:  A

 

Comfort en uitstraling verhogen

Officiency heeft een quickscan uitgevoerd ten behoeve van de aankoop van het pand. Daaruit is gebleken dat de volgende investeringen nodig zijn om de uitstraling en comfort van het pand te verhogen: upgrade terrein, entree, afbouwpakket en ventilatie. Om te komen tot label A is het noodzakelijk de ketels te vervangen en LED-verlichting toe te passen.

Park Voorn te Utrecht

Rendement verhogen in Utrecht

Op Park Voorn te Utrecht hebben we het rendement van 5.762 vierkante meter verhuurbare vloeroppervlakte verbeterd aan de hand van de Energiescan.

Opdrachtgever:                Huys te Voorn Vastgoed

Bruto vloeroppervlak:   5.762 m2

Huidige energielabel:    G

Label na maatregelen:  C

Energiescan label C of label A

Officiency heeft een quickscan uitgevoerd en de ontwerpstukken voorbereid. Het energieverbruik en het comfort van het pand kan verbeterd worden met een nieuwe luchtbehandeling met WTW en een VRF systeem (airco’s). De toiletten zijn gedateerd en krijgen een facelift. Ook het buitenterrein wordt aangepakt.