Energie

Officiency: efficiënt en transparant. We bieden onafhankelijk en integraal advies voor uw kantoorupdate.

Rendement uit energie

Een goed energielabel is hét visitekaartje van uw kantoorpand en een uithangbord voor nieuwe huurders. En dit visitekaartje verdient zichzelf terug. Door te investeren in een hoger energielabel is uw kantoorpand niet alleen aantrekkelijker voor huurders, het biedt ook op lange termijn financiële voordelen. Maandelijks betaalt u namelijk minder energiekosten. Nadat u de investeringen hebt terugbetaald, bespaart u maandelijks op de energiekosten.

Hoe u het beste investeert in energiebesparing? Officiency komt graag bij u langs voor het opstellen van een oriënterende quickscan. Zo bekijken wij onder andere de isolatie, warmteopwekking en verlichting van uw pand. Na deze oriëntatie bepalen we welke investering u nodig heeft voor uw gewenste energielabel. Deze kosten zetten we af tegen de verwachte energiebesparing.

Neem contact op

Welk energielabel heeft u kantoorpand? Doe de test:

Test uw energielabel

 

Mogelijkheden energiebesparing

Op afspraak komen wij graag bij u langs in uw huidige kantoorpand. Door onze ervaring en ons directe contact met professionals zien wij snel welke mogelijkheden er zijn. Denk bijvoorbeeld aan isolatie, warmteterugwinning, ledverlichting en PV-panelen. In onze quickscan vindt u in een overzichtelijk en toegankelijk document. Hierin ziet u welke vormen van energiebesparing u kunt toepassen voor een beter energielabel.

 

Wettelijke verplichting

Is uw kantoorpand groter dan 100 m2? Dan bent u vanaf 2023 verplicht energielabel C te hebben (energielabel A is verplicht vanaf 2030), zo staat in het Bouwbesluit 2012. En als uw bedrijf of instelling meer dan 50.000 kWh elektriciteit of 25.000 m³ aardgas(equivalent) verbruikt, dient u energiebesparende maatregelen te nemen met een terugverdientijd van 5 jaar of minder. Dit is de energiebesparingsplicht.

De verplichting voor energielabel C geldt niet als:

  • Uw kantoorpand kleiner is dan 100 m2;
  • Uw kantoorpand als nevenfunctie gebruikt wordt;
  • Als de oppervlakte van uw kantoorpand 50% kleiner is dan het totale gebouw;
  • Als uw kantoorpand een monument is;
  • Als uw kantoorpand binnen 2 jaar gesloopt, getransformeerd of onteigend wordt.

 

Subsidies

Als u uw vastgoed gaat verduurzamen, kunt u rekenen op subsidie. De overheid stimuleert namelijk deze verduurzaming. Zakelijke investeerders kunnen bijvoorbeeld in aanmerking komen voor de Energie-Investeringsaftrek (EIA), Milieu-Investeringsaftrek (MIA), Investeringssubsidie Duurzame Energie (ISDE) en de Stimulering Duurzame Energieproductie (SDE+). Door aan de juiste voorwaarden en eisen te voldoen, komt de overheid u tegemoet in de realisatie en advies van het overstappen naar duurzame energie. Met de ervaring en kennis van Officiency kijken wij graag voor welke subsidies u in aanmerking komt.

Neem contact met ons op